Tandbehandling


Tandbehandling hos hund og kat

På vores klinikker i Struer og Lemvig har vi investeret i tandbehandlingsudstyr så vi idag kan udføre de fleste almindelige tandbehandlinger. Vi råder over udstyr til skånsom gasnarkose, tandrøntgen samt fuld tandunit således, at vi kan tilbyde patienter kvalificeret tandbehandling.

Alle dyr skal i fuld narkose for en tandudredning/tandbehandling. Samtlige dyr ilægges et venekateter til drop/smertebehandling og intuberes til ilt/gasbedøvelse. Tænderne evalueres, renses og evt. tandbehandling udføres. Er der tegn på tandreaktion anbefales tandrøntgen for videre udredning af evt. tandsygdom/tandskade.​

Det er almindeligt, at en endelig evaluering af tænderne først kan udføres efter tandrensning. Ofte aftaler vi, at vi kontakter ejer efter tandrens såfremt, der er yderligere, der bør foretages.

​Almindelige tandlidelser hos hund er tilbageholdte mælketænder (ofte mindre hunderacer), fejlstillinger, tandsten/tandkødsbetændelse samt parodontose. Brud på tænder samt tandslid er tandtraumer, der som oftest medfører kronisk tandsmerte grundet nerveskade og tandrodsbetændelse.Hos katte ses ofte brud på hjørnetænder samt tandresorptioner, der er en form for karies angreb af tandrødderne. Denne karies reaktion er meget smertefuld for katten og desværre meget svær for ejer at se, da det netop er tandrødderne der angribes og mindre ofte selve tanden. der kræves tandrøntgen for at evaluere for tandresorption hos kat.

​​Har du en hund eller kat, der trænger til tandbehandling så kontakt os for en gratis forundersøgelse. Her foretager vi en undersøgelse af mundhule og tænder samt en sundhedsundersøgelse!​​