Månedens patient​

​​Marie

​Marie er en 9 år gammel Sankt Bernhard tæve, der har rejst i den store verden med sine ejere. Helt til Senegal har hun været og leget med elefanter!

Marie kommer akut ind på klinikken lige inden lukketid - eller hun bliver nærmest båret ind, da hun ikke kan gå. Hun kan heller ikke se - virker fuldstændig blind!

Ved undersøgelsen findes manglende reflekser og ingen pupilreaktion ved belysning af øjnene. Marie puster meget og kan ikke holde balancen. Tillige har hun kramper. Der er tale om en central neurologisk reaktion, sandsynligvis på grund af en blødning eller en blodprop i hjernen et sted.

Marie har ca. 6 uger tidligere været i behandling for halthed på det ene bagben, hvor årsagen ikke kunne påvises.

Blodprøverne af Marie viser, at hun har en voldsom inflammation i kroppen. Samtidig viser en "flåttest", at hun har antistoffer over for Anaplasmose ( almindelig forekommen flåtoverført infektion i Danmark idag) samt over for Dirofilaria. Dirofilaria er en tropisk hjerteorm, der ikke kan smitte hunde i Danmark. Marie må altså have fået denne tropiske form af hjerteormen på en af sine eksotiske rejser!

Parasitten lever i hjertet samt hjertekredsløbet og kan give blødninger eller blodpropper rundt omkring i kroppen - typisk i ben og hjernen.

Marie gives store mængder binyrebarkhormoner, krampestillende medicin samt antibiotika og parasitmiddel. Grundet det slemme neurologiske anfald - gives ingen forhåbninger om fuldstændig bedring. Marie sendes hjem til tæt observation og med direkte nummer til vagtdyrlægen.

Næste morgen kommer Marie glad og logrerende ind i konsultationen! Hun ser igen og kramperne er helt væk! Hun har ædt sit morgenfoder og leget. Ingen neurologiske mangler ved kontrolundersøgelsen - Dyrlægen er meget glad. Marie er meget glad og ejer er rigtig meget glad:)

De næste uger skal Marie fortsætte sin behandling for den tropiske hjerteorm og dens bivirkninger. Inden Marie skal sydpå igen ( og det skal hun selvfølgelig :) ) skal hun behandles ekstra grundigt for diverse parasitter.

Nina Nyengaard

Kontakt Lemvig Dyreklinik​

Industrivej 53

7620 Lemvig

Tlf.: 97 88 95 00​​

E-mail: info@dyrlaegegruppenvest.dk

Åbningstider: 08.00-16.30 dagligt

Konsultation efter aftale​

Kontakt Struer Dyreklinik​

Bødkervej 1C

7600 Struer

Tlf.: 97 85 45 66

E-mail: info@dyrlaegegruppenvest.dk

Åbningstider: 08.00-16.30 dagligt

Konsultation efter aftale​

Kontakt Vemb Dyreklinik​

Burvej 8

7570 Lemvig

Tlf.: 24 27 51 10​

E-mail: info@dyrlaegegruppenvest.dk

Åbningstider: 08.00-16.30 dagligt

Konsultation efter aftale​