Månedens patient​

​​FRIDA

Frida er en ung Tysk korthåret hønsehund med flotte jagt evner.

Fridas ejer har fået en tid til konsultation, da Frida ser "underlig ud"

Rigtig nok viser undersøgelsen, at Frida har opretstående ører samt 

en underlig grimasse samt "kløjs" lidt under vand indtagen på klinikken. Fridas ejer kunne fortælle, at Frida havde svært ved at synke korrekt. Halen virker noget stiv og det ene bagben og forben er ligeledes lidt stive i det. Da Frida ca. 14 dg. tidligere er blevet sat i antibiotisk behandling grundet et pote sår tænkes der Stivkrampe!

Stivkrampe forekommer meget sjældent for hund - og det er da også 19 år siden jeg som dyrlæge har set dette hos hund!

Tilstanden skyldes jordbakterien Clostridium tetani og kan forekomme efter sår forurenet med jord, ved tandfrembrud samt ved fødsel mm. og symptomerne skyldes bakteriens frigivelse af et toksin (giftstof), der påvirker nervebanerne. Når nervebanerne er "lammede" kan musklerne ikke slappe af og bliver stive. Dette kan være dødeligt såfremt mellemgulvets muskler lammes. Som oftest spredes stivheden med bakteriernes vandring fra infektionsstedet og ud i kroppen, men mest almindeligt er det at se ansigtets muskulaturer påvirket først.

Der er ikke indregistreret modgift til hund, så Frida blev behandlet med heste serum samt en bestemt type antibiotika. Frida blev over de næste 7 dage bedret med mindre stivhed samt normal ædefunktion og fik lugtesansen retur.

Dyrlægegruppen Vestjylland er vurderet ​4,6 / 5 stjerner ud af 43 anmeldelser på Facebook

Kontakt Lemvig Dyreklinik​

Åbningstider: 08.00-16.30 dagligt

Konsultation efter aftale​

Kontakt Struer Dyreklinik​

Åbningstider: 08.00-16.30 dagligt

Konsultation efter aftale​

Kontakt Vemb Dyreklinik​

Åbningstider: 08.00-16.30 dagligt

Konsultation efter aftale​